HOBBYEN MET DE COMPUTER

De computerhobbygroep van de Seniorenbelang Uden.

 

In het computerlokaal van Eigen Herd staan 10 computers en een lescomputer met beamer. De stuurprogramma’s Windows Vista, Windows 8 en 10 zijn op de pc’s geïnstalleerd. Verder draaien op de computers alle noodzakelijke programma’s om les te geven aan senioren.

 

De computerhobbygroep van Seniorenbelang Uden maakt gebruik van deze voorzieningen.
De deelnemers betalen (behoudens wijziging) € 30,00 per seizoen aan Seniorenbelang Uden voor het gebruik van de apparatuur.

 

U moet wel lid cq. gastlid zijn van Seniorenbelang Uden.

 

De hobbyisten zijn verdeeld over drie groepen op:

Wanneer Coördinator Telefoon E-mail
Dinsdagmorgen Jan van Hurne 0413-268180 jan.vhurne@gmail.com
Dinsdagmorgen Lambert Goossens 06-1462 5046 lambert.goossens@hotmail.nl
Dinsdagmiddag Theo Kandelaars 0413-267556 kandelaars@gmail.com
Donderdagmorgen Jan van de Wijgert 0413-264074 jvdwijgert@kpnmail.nl

 

 

Zij houden zich bezig met allerlei onderwerpen. Het kan onderhoud van computers betreffen, beveiliging, werken met fotobewerkingsprogramma’s, Word en Powerpoint maar ook de Sociale Media (Facebook, Twitter), tablets en nieuwe ontwikkelingen worden besproken en geoefend.

Voor elk computerprobleem van de hobbyisten wordt in groepsverband naar een oplossing gezocht. Er wordt geen les gegeven.

 

Wij hechten aan gezelligheid in de groepen en pauzeren daarom gedurende elke bijeenkomst voor een kopje koffie in het café van Eigen Herd.

In elke groep is nog plaats voor enkele nieuwe deelnemers.

In de zomermaanden zijn er geen bijeenkomsten.

 

Tuinclub “De Groene Vingers”

 

Seniorenbelang Uden heeft de beschikking over een stuk grond waar leden of gastleden van Seniorenbelang Uden naar eigen inzicht in mogen tuinieren. Alles is mogelijk in overleg met de andere gebruikers van de grond. Er mogen bloemen of groente worden gekweekt (ook voor eigen gebruik), of struiken worden gezet. De tuin ligt op ongeveer 200 m vanaf Eigen Herd. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen bij het onderhouden van de tuin. Voor het zware werk is hulp geregeld.

Contactpersoon: De heer Theo Daanen, telefoon: 0413 – 268 094 of 06-4531 6888 en e-mail: theodaanen@kpnmail.nl